• forheaderp (Large)
  • nature_090214_0047 (Large)
  • forheader
  • forheader (Large)
  • sipovo 1
  • Glogovac

Академици у посјети Шипову

Објављено: 3. June. 2015

DSCN0752

Представници Српске академије наука и умјетности Републике Српске посјетили су општину  Шипово у петак 29.05.2015. године.

Начелник општине Шипово Милорад Ћирко са сарадницима, примио је и разговарао са 8 академика предвођених предсједником АНУ РС Рајком Кузмановићем.

Теме разговора са академицима су биле следеће:

– економска, социјална и демографска ситуација у којој се налази општина Шипово

– природни ресурси са којима располаже општина Шипово и стављање истих у функцију развоја општине

– видови сарадње и помоћи од стране академије општини Шипово

– припрема и израда пројеката из различитих области са којим би општина Шипово конкурисала према институцијама Републике Српске, Савјету министара и фондовима ЕУ.

Након радног састанка академик проф. др Ново Пржуљ је пољопривредницима из Шипова одржао предавање на тему: Развој пољопривреде у Републици Српској и општини Шипово.

Након предавања пољопривредницима одржана је промоција књиге нашег земљака академика проф. др Пантелије Дакића. О књизи је говорио проф. др Бранко Дакић.

По завршетку радног дијела академици су у пратњи Начелника општине обишли извор ријеке Пливе и Јањске отоке и упознали се са природним љепотама и туристицким потенцијалима општине Шипово.

НАЧЕЛНИК

Милорад Ћирко

 

 

DSCN0777

DSCN0784

Leave a Reply

Hалазите се на новој званичној страници Општине Шипово. Добродошли! Позивамо вас да заједно учинимо страницу занимљивијом и активнијом!
Zа сва питања обратите нам се нам се путем електронске поште а ми ћемо Вам одговорити у најкраћем могућем року а максимално у неколико дана.