• forheaderp (Large)
  • nature_090214_0047 (Large)
  • forheader
  • forheader (Large)
  • sipovo 1
  • Glogovac

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА НАБАВКУ САНИТЕТСКОГ ВОЗИЛА

Објављено: 11. June. 2015

У петак 05.06.2015. године потписан је уговор са “МАРКЕТАУТО” ДОО  из Лакташа по питању испоруке санитетског возила са уградњом медицинске опреме.

Уговор је потписан као резултат успјешно спроведеног процеса јавне набавке у оквиру пројекта “Побољшање доступности и квалитета примарне здравствене заштите на подручју општине Шипово – Набавка санитетског возила за потребе Дома здравља Шипово”

Подсјећамо, Начелник општине Шипово је 20.11.2014. године потписао уговор са Инвестиционо-развојном банком Републике Српске (ИРБРС) о додјели бесповратних средстава у склопу Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској, а поводом реализације пројекта Општине под називом „Повећање доступности и квалитета примарне здравствене заштите на подручју општине Шипово – набавка санитетског возила за потребе Дома здравља Шипово.“

Пројектом је предвиђена набавка новог санитетског возила за потребе Дома здравља Шипово које је неопходно за постизање уредног и функционалног пружања хитних здравствених услуга пацијентима са удаљених подручја као и онима којима је потребан санитетски превоз у здравствене установе вишег ранга здравствене заштите у земљи и иностранству. Набавка овог возила осигураће значајно побољшање квалитета и доступности примарне здравствене заштите свим пацијентима (око 12.000) који су укључени у систем здравствене заштите Дома здравља Шипово (Шипово, Језеро Купрес).

Укупна вриједност пројекта износи око 90.000 КМ, од чега ће 71.000 бити финансирана из бесповратних средстава Механизма док ће преосталих 19.000 КМ осигурати Општина. Средства Финансијског механизма обезбиједила је Влада Швајцарске, путем Развојног програма Уједињених нација (UNDP) и Влада Републике Српске, путем Министарства финансија Републике Српске.

Реализација пројекта која је планирана у наредном четверомјесечном периоду, омогућиће повећање нивоа укупне техничке опремљености, а самим тим и ефикасности Дома здравља у обављању свакодневних активности, на задовољство свих пацијената.

projektirbrs

Leave a Reply

Hалазите се на новој званичној страници Општине Шипово. Добродошли! Позивамо вас да заједно учинимо страницу занимљивијом и активнијом!
Zа сва питања обратите нам се нам се путем електронске поште а ми ћемо Вам одговорити у најкраћем могућем року а максимално у неколико дана.