• forheaderp (Large)
  • nature_090214_0047 (Large)
  • forheader
  • forheader (Large)
  • sipovo 1
  • Glogovac

Министар просвјете и културе у посјети Шипову

Објављено: 3. April. 2014

Послије посјете Министра саобраћаја и веза, у истом дану,  Шипово је посјетио и Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија.

Министар је, заједно са Начелником Општине Шипово разговарао са директорима школа у Шипову, који су га упознали о актуелним проблемима.

mutabdzija

“Морамо уложити више напора и материјалних средстава да унаприједимо поједине елементе. Мали број ученика оптерећује квалитет рада и све су то питања која треба рјешавати”, рекао је Мутабџија.

Директор Основне школе “Немања Влатковић” у Шипову Симо Бужанин рекао је да је школа и у писаној форми обавијестила ресорно министарство о проблемима и да је Мутабџија обећао помоћ.

“Имамо проблема са фасадом на централном објекту, кров прокишњава, а котловницама у оба објекта је истекла лиценца”, рекао је Бужанин.

Директор Средњошколског центра “Петар Кочић” Нада Митрић каже да је упознала министра са “личном картом школе” и са оним што су урадили претходних година када је ријеч о реновирању.
“Уз помоћ локалне заједнице и министарства обновили смо фискултурну салу, опремили поједине кабинете и дио школског намјештаја, а треба још санирати кров на централној згради, јер је почео прокишњавати”, рекла је Митрићева.

Она каже да је потребно извршити још неке радове и опремити кабинете и зборнице.

“Изнијели смо своје проблеме, а министар ће их размотрити и видјети шта може да буде учињено”, рекла је директорица.

Leave a Reply

Hалазите се на новој званичној страници Општине Шипово. Добродошли! Позивамо вас да заједно учинимо страницу занимљивијом и активнијом!
Zа сва питања обратите нам се нам се путем електронске поште а ми ћемо Вам одговорити у најкраћем могућем року а максимално у неколико дана.